OM KAKOR (COOKIES)

En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för dig som besökare.

Kakor på Jämställdhetsmyndighetens utbildningswebbplats:

Sessionskakor

En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du besöker webbsidan. De försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används sessionskakor för att hantera information som du lämnar när du använder våra utbildningar.

För att webbplatsen ska fungera bra behöver vi hålla reda på din session.

Ingen persondata sparas i dessa kakor.

Permanenta kakor

En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. På denna webbplats används kakan currentEducation. Den sätts då du påbörjar en utbildning så du kan fortsätta där du slutade från samma enhet (dator, läsplatta, telefon) även när du inte skapat något konto. Detta för att du ska kunna se dina framsteg i utbildningen du genomför.

Undvika kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Vi använder inte några annonserings- eller analyskakor från tredje part vilket betyder att det endast är vi som tar del av de nödvändiga kakorna som vi har på vår webbplats.

För mer information se Post- och telestyrelsens hemsida (öppnas i nytt fönster).